Gebakken rijst met kruiden


Verhit de wok en doe er de olie in en roerbak de knoflook, gemberwortel en de rode peper 15 seconden.
Voeg de rijst, het zout en de peper toe en roerbak 2 minuten op hoog vuur. Maak eventuele klontjes in de rijst los.
Voeg als deze goed is doorgewarmd, de zongedroogde tomaten, de lenteui, het bieslook de koriander, de peterselie en het basilicum toe en roerbak nog 3 minuten.
Serveer de rijst vervolgens op een schaal.


Succes en eet smakelijk !!
Tip: Dit gerecht kan ook heel goed als koude rijstsalade gegeten worden!!!!!!

Vietnam

Vietnam

Rijst

4 pers

no:166/972 << >>
een restje gare rijst genoeg voor 4 personen

3 eetlepels olie
4 tenen gehakte knoflook
1 eetlepel gehakte gemberwortel
1 of 2 rode pepers gehakt zonder zaad

2 theelepels zout
1 eetlepel vers gemalen peper

kruiden
4 eetlepels zongedroogde tomaatjes op olie uitgelekt en grof gehakt
3 eetlepels bieslook in ringetjes gesneden
3 eetlepels gehakte lenteui
3 eetlepels fijngehakte koriander
3 eetlepels fijngehakte peterselie
3 eetlepels klein gehakte basilicum