Vis-tipan met zoet-zure saus


Saus: kook het water met de azijn en suiker, totdat de suiker opgelost is en voeg er dan de ketchup, peper en zout naar smaak toe en op het laatste nog wat olie, omdat het anders te schraal wordt. Zet apart. Vervolgens de visfilet met de marinade insmeren. Zet apart. De tipan apart zetten. Het ei klutsen en aanmaken met het maizena mengsel totdater een dik papje ontstaat. De vis hiermee bedekken. Vervolgens de wok verhitten en er de olie in doen. Wachten totdat de olie heet is en dan de vis filetblokjes erin frituren. Eruit halen en goed laten uitlekken. Zet apart. Doe een beetje olie in de hete wok en roerbak de overige in blokjes gesneden groenten ong. 1 minuut. Giet hier de helft van de saus over, bindt het eventueel met maizena. Tipan op het vuur verwarmen en dan de boter erbij doen, dit kun je het allerlaatste moment doen. Nu de uiringen op de tipan leggen. De tipan moet goed heet zijn en het vuur uit. Leg vervolgens de gebakken hele vis of de filet op de met uien bedekte hete tipan Giet de andere helft van de saus er later, eventueel aan tafel over. (pas op spatten).
Succes en eet smakelijk!

Tip:Je kunt ook heel goed garnalen hiervoor gebruiken en visfilet zoals zeewolf roodbaars, tilapia en victoriabaars, maar kabeljauw is te los van structuur.

China

Canton

Vis

4 pers

no:785/972 << >>
500 gr.stevig visfilet zie tip
in stukken gesneden ong. 2 cm
Marinade 2 eetlepels rijstwijn
1 theelepel zout
olie om te frituren
1 ei, water en maizena
1 tomaat in blokjes , 4 worteltjes in schijfjes
3 gedroogde Chinese paddestoelen geweekt en in blokjes gesneden
1/2 kopje erwten of klein gesneden sperzieboontjes
1/2 kopje bamboescheuten in kleine blokjes gesneden
1 rode en groene paprika in kleine b lokjes gesneden
Saus 75 gr. suiker
0.25 liter water
0.25 liter witte rijstazijn of appelazijn
0.25 liter ketchup
zout
peper en 1/2 eetlepel olie
maizena papje om te binden
Tipan1 ui in dunne ringen gesneden
boter om de tipan mee in te smeren