Amandelgelei met verse mandarijnen


Week de gelatineblaadjes in een bakje water. Verwarm het water met de melk(ik gebruik sojamelk) en los er de geweekte blaadjes gelatine (goed uitgedrukt )in op. Doe er de suiker en amandelessence bij. Giet het mengsel in een vuurvaste schaal of vierkante bakvorm van 18 - 18 cm. en 4 cm. diep. Zet ong. 2 uur in de koelkast of tot het mengsel volledig is opgestijfd.
Meng de suiker, water en de amandelessence voor de saus en laat het inkoken tot een siroopje.
Schil de mandarijnen Snijd de vruchten in de breedte door. Snijd de amandelgelei in blokjes van 2 cm en doe er de saus bij. Doe een paar partjes sinaasappel of de schijfjes mandarijnen in aparte kommetjes. Voeg wat blokjes amandelgelei toe en giet een beetje verssinaasappelsap over elke portie.
Succes en eet smakelijk!!!

China

Canton

Nagerecht

4 pers

no:173/972 << >>
6-8 blaadjes gelatine
3 dl. water
3 dl. melk of sojamelk
5 eetlepels suiker
1 eeltepel amandelessence
6 mandarijnen
2 dl. vers sinaasappelsap

amandelsiroop
50 gr. suiker
1 dl. water
1 eetlepel amandelessence