Bedelaars kip (origineel)


Meng de benodigdheden voor de marinade en smeer hier de kip mee in. Laat het ong. 1/2 uur of langer rusten. Deeg: Zeef de bloem,doe er al de benodigdheden in en meng het goed tot een te verwerken deeg. Doe er wat water of bloem bij als dat nodig is. Dek het af en laat het rusten terwijl je de vulling voor de kip bereid.
Vulling: Meng alle benodigdheden voor de vulling en meng het goed. Vervolgens in de hete wok snel roerbakken. Doe dat in de kip en sluit ieder eind met een sterke tandestoker of dergelijk. Wikkel het in de lotusbladeren (hier kan ook bakpapier gebruikt worden). Leg de kip op een bord en zet het vervolgens in de bamboestomer(of andere stomer) stoom het ongeveer 30 minuten. Kneed het deeg en rol het in een ronde lap, zodat deze de kip helemaal kan bedekken. Leg dan de gestoomde kip op het deeg en bedek de kip goed met het deeg. Bak het vervolgens in een op 175 oC voorverwarmde oven ( ong. 45 min.). Het deeg moet mooi goudbruin zijn. Serveer het als geheel en snijd het open aan tafel. Het deeg kan ook gegeten worden.
Succes en eet smakelijk !!
Tip: Het deeg mag niet te dik zijn, anders komt de smaak niet tot zijn recht.
Lotusblad is moeilijk om aan te komen.
Het is goed te vervangen door bakpapier.

China

Suzhou

Gevogelte

6 pers

no:626/972 << >>
1 gestolen kip van 1 kg schoon gemaakt
2 gedroogde lotus bladeren of bakpapier
Marinade:
1 gehakte lenteui
1 schijfje gemberwortel gehakt
1 theelepel vijfkruiden poeder
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel rijstwijn
1 theelepel suiker
peper en zout
Vulling:
150 gr. fijn gehakt varkensvlees
100 gr. Chinese groente (mei cai) klein gehakt
of 2 eetlepels kappertjes
5 gedroogde Chinese paddestoelen, geweekt en klein gehakt zonder steel.
8 cm. gemberwortel klein gehakt
2 lenteui klein gehakt
2 theelepels kippenbouillon poeder
2 theelepels suiker
1 eetlepel lichte sojasaus
3 eetlepels rijstwijn
mespuntje gemberpoeder
Deeg:
750 gr. tarwebloem
4 theelepels droge gist
2 eetlepels suiker
1 eetlepel zout
2 eieren, geklutst
2 kopjes warm water