Cha siu spare ribs of varkenshaas


Leg het vlees in een schaal. Combineer alle benodigdheden voor de marinade. Giet vervolgens dit over het vlees en wrijf het vlees goed in. Dek het af en zet het 1 of 2 dagen in de koelkast. Draai het af en toe om.
Verhit de oven op 175 0C. Leg het vlees op een rooster en bedek de lekbak met aluminium. Bak het 30 min. en keer ze halverwege om. Verhoog de temperatuur van de oven tot 200 0C. en bak ze nog 10 minuten. Haal ze eruit en zet apart.
Maak intussen een saus van de marinade : om ze op te warmen en aan te dikken met een maizena-water mengsel.
Serveer de spare ribs op een grote schaal, met apart daarbij de saus.
De varkenshaas, serveer je in plakken gesneden met daar de saus overheen gegoten. Zie bij tip!
Succes en eet smakelijk!
Tip:
Het gerecht hierboven gaat uit van spare-ribs. Varkenshaas heeft niet zoveel tijd nodig om te garen. De helft van de kooktijd is voldoende.

China

Canton

Vlees

8 pers

no:66/972 << >>
1 kg. nekkarbonade zonder bot of varkenshaas aan het stuk
of spare ribs in stukken gesneden

marinade
4 eetlepels donkere sojasaus
2 eetlepels lichte sojasaus
3 eetlepels suiker
3 eetlepels honing
4 eetlepels hoisinsaus
1 eetlepel gehakte verse gemberwortel
2 eetlepels rijstwijn
1 eetlepel zout