Chinese-kippasteitjes


Week de paddenstoelen 30 min. in heet water. Verwarm de oven voor op 180 oC.
Trek het kippenvlees in stukjes en hak het fijn(je hebt ong. 250 gr. nodig. Giet de shitake af, druk het vocht eruit. Snijd de steeltjes eraf(die zijn taai) en snijd de hoedjes in dunne reepjes.
Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de lenteui op laag vuur tot ze zacht zijn. Bestrooi met de bloem en bak al roerend 1 min. roer er dan geleidelijk de bouillon erbij(roux). Voeg de shitake en sauzen toe en laat nog 2 min. zachtjes koken of tot het mengsel dikker wordt. Roer er de kip en koriander door en zet apart om af te koelen.
Verdeel het kipmengsel over 8 velletjes bladerdeeg en bestrijk de randen met het eiermengsel. Dek af met de andere velletjes en druk ze rond de vulling goed aan. Snijd het bij met een vorm van 10 cm. doorsnede. Bestrijk de pasteitjes met de rest van het eiermengsel, snijd twee kleine spleetjes in de bovenkant. Leg ze op een bakplaat en bak ze in 15 min. goudbruin.

Tip: Serveer deze pasteitjes met jonge bladsla.

China

Hongkong

Gevogelte

4 pers

no:356/972 << >>
8 gedroogede shitake
1/2 gekookte kip
3 eetlepels olie
4 lenteui gehakt
1 eetlepel bloem
1.25 dl. bouillon
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel oestersaus
1 eetlepel hoisin of pruimensaus
3 eetlepels verse koriander klein gehakt
16 velletjes diepvries bladerdeeg ontdooid
1 eierdooier, losgeklopt met 1 eetlepel melk

jonge bladsla voor erbij