Citroenkip


citroenkip.jpg Snijd de dubbele kipfilet in de lengte door, zodat je 4 halve hebt. Plet ze met de achterkant van het hakmes, zodat ze mals worden. Smeer ze in met de rijstwijn en het zout. Laat ze ongeveer 5 minuten of langer staan.
Vervolgens een papje maken van de custard, maizena ,eidooiers en het water. Het moet mooi glad en niet te dun of te dik zijn. Wrijf vervolgens hier de kipfilet mee in, zodat ze helemaal goed bedekt is. Intussen 2 citroenen en de 3 sinaasappels uitpersen. De andere citroen in erg dunne plakjes snijden en dan door de helft (halve maantjes) en apart zetten. Het citroen-sinaasappelsap suiker en zout naar smaak opwarmen, zodat de suiker oplost, maak op smaak met eventueel meer suiker. Vervolgens in de hete olie de kip mooi goud bruin en gaar bakken. Eruit halen en in plakjes snijden en daar de schijfjes citroen tussen zetten.
Het citroenmengsel aandikken met het maizena mengsel. Het moet nog vloeibaar zijn. Dit vervolgens over de warme kip gieten op de platte schaal gegarneerd met plakjes komkommer om de rand en serveer. Succes en eet smakelijk!!

Tip: Dit is een gerecht wat ik in de Shanghai- kookschool van een chef - kok geleerd heb.
De smaak is zacht fris. Het streelt je tong.
Op de foto zie je het resultaat van dit recept.

China

Canton

Gevogelte

4 pers

no:787/972 << >>
2 dubbele kipfilets ong. 500 gram
marinade
3 eetlepels rijstwijn
1 theelepel zout

1 grote eetlepel custardpoeder
2 eidooiers
zoveel maizena en water voor een dik papje dat om het vlees hangt
saus
2 citroenen uitgeperst
3 sinaasappels uitgeperst
5 of meer eetlepels suiker
1 theelepel tje zout
1 deel maizena en 2 delen water

1 citroen in erg dunne schijfjes die door de helft gesneden zijn (halve maantjes)

olie om te frituren

garnering
1 komkommer zonder zaad in dunne halve maantjes gesneden