Citroenpilaf


Breng de bouillon tegen de kook aan.
Fruit ui en knoflook in een pan met dikke bodem in de boter en voeg komijn en kardemom toe. Roer regelmatig.
Voeg als de ui glazig is de rijst toe tot alle rijstkorrels bedekt zijn met boter. Voeg bouillon, citroensap en kaneel toe, roer goed door en dek de pan af met een deksel.
Laat op laag vuur gaar worden, roer regelmatig en haal de pan van het vuur als de rijst beetgaar is.
Laat nog 10 minuten staan en serveer met de cashewnootjes en partjes citroen.


Succes en eet smakelijk!!
Tip: Het woord pilaf is Turks, maar het gerecht wordt in allerlei variaties in de hele Orient gemaakt. De rijst wordt altijd eerst gebakken in de boter of olie, en er worden altijd specerijen en bouillon toegevoegd.

-Nieuw-

India

Rijst

4 pers

no:685/972 << >>
1 liter kippenbouillon
60 gr. boter
1 ui fijngehakt
3 tenen knoflook gehakt
1 eetlepel komijnzaadjes
8 kardemompeulen gekneusd
400 gr. pandanrijst
sap van 1 citroen
1 kaneelstokje
50 gr. cashewnootjes gehakt of pistachenootjes gehakt
partjes citroen