Dressings à la Jamie Oliver (the naked chef)


Dressing met mosterd en kruidenazijn
6 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels Dijonmosterd, 2 eetlepels rode- of witte wijnazijn, 1 afgestreken theelepel zout, 1 theelepel zwarte peper uit de molen.
Dressing van olijfolie en citroensap
2 eetlepels citroensap, 5 eetlepels olijfolie, zout en versgemalen zwarte peper.
Dressing van kerstomaatjes
1 theekop vol rijpe, gewassen kerstomaatjes, fijngehakt, 1 teen knoflook in dunne plakjes gesneden, 6 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels rode wijnazijn, 1handje vol basilicum fijngehakt, een snufje chilipoeder, zout en vers gemalen zwarte peper, 2 ansjovisfilets, gehakt (naar keuze).

Succes en eet smakelijk!!
Tip: Meng alle benodigdheden voor een dressing in een leeg schoon jampotje en doe het dekseltje erop, schud het goed en de dressing is klaar. Bewaar het in de koelkast.

Thailand

Thailand

Saus

no:816/972 << >>
Dressing van basilicum, balsamicoazijn en pijnboompitten
2 eetlepels balsamicoazijn
5 eetlepels olijfolie extra vierge
1 flinke handvol gehakte verse basilcum
1 flinke handvol pijnboompitten geroosterd en gehakt
zout en zwarte peper uit de molen naar smaak

Dressing van koriander en creme fraiche
3 eetlepels olijfolie extra vierge
3 eetlepels creme fraiche
3 theelepels Dijon mosterd
2 - e eetlepels citroensap
2 handjes vol verse koriander fijngehakt
zout en zwarte peper uit de molen naar smaak

Thaise dressing
4 eetlepels vers limoensap
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepels sesamolie
1 eetlepels sojasaus
een flinke schep bruine suiker
1 eetlepels verse gember, geschild en fijngehakt
1 teen knoflook in dunne plakjes gesneden
1 verse rode peper, van zaadjes ontdaan en dun gesneden
1 flinke handvol verse koriander en Thaise basilicum gehakt