Dum aloo


Kook de aardappeltjes met schil bijna gaar. Schil ze en dep ze droog(of gebruik kant en klare krieltjes).
Verhit de olie en bak de ingeprikte aardappeltjes goudbruin.
Verhit in een braadpan met dikke bodem de olie en doe daar de komijn, laurierblad en het pijpkaneel bij. Vervolgens de chilipoeder, korianderpoeder en het zout en bak het nog eventjes, klop de yoghurt los met een vork en giet het er langzaam bij maar blijf wel roeren, kook het nog eventjes op een laag vuur.
Besprenkel vervolgens het water erover, en strooi de garam masala erbij, doe er dan de gebakken aardappeltjes in, bedek het goed met het yoghurt-kruiden mengsel.Deksel op de pan en nog 10 minuten laten sudderen op een laag vuurtje.
De aardappeltjes nemen de smaak van de kruiden aan. Serveer ze warm.
Geef hier saag gosh (lamsvlees met spinazie) en een rijstgerecht bij.
Succes en eet smakelijk !!

Dit is een bijgerecht bij een Indiase maaltijd.

India

Kashmir

Aardappelen

4 pers

no:693/972 << >>
750 gr. kleine aardappeltjes
olie om te frituren

6 eetlepels olie
2 laurierbladeren
1 pijpkaneel
2 theelepels komijnzaad
2 theelepels korianderpoeder
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel zout

2 kopjes natuur yoghurt
1 kopje water

1 eetlepel garam masala