eendenborstfilet in kokos-limoensaus


Snijd de vetkant van de eendenfilets met 1 1/2 cm. afstand kruislings in tot bijna op het vlees. Meng 1 eetlepel limoenrasp met 1 eetlepel limoensap, de gember en 2 eetlepels honing. Bestrijk de filets stevig met de marinade en laat ze eventjes staan. Breng de bouillon met het citroengras, limoenblad en de rest van de limoenrasp langzaam aan de kook, voeg er de vissaus, 1 theelepel honing en de champignons toe en kook de saus op laag vuur tot de helft in. Zet de saus apart. Dep de eendenfilets droog. Verhit een braadpan voor. Bak de filets met de velkant naar beneden 5 min. tot het vel krokant is. Bak de vleeskant 1 minuut op hoog vuur bruin. Laat de filets afkoelen. Leg ze met de vetkant naar boven in een ovenschaal, schep er 2-3 eetlepels bakvet omheen en zet apart.
Verwarm de oven voor op 200 oC. Bak de filets in 8 minuten in het midden van de oven rose, keer ze niet. Voeg de pepertjes, kokosmelk en 3 eetlepels limoensap toe aan de saus en verwarm deze langzaam al roerend tot tegen de kook aan.Neem de specerijen uit de saus.Doe het apart in een sausschaaltje en snijd de eenden- borstfilets in schuine plakken van ong. 1/2 cm. en schik ze op een schaal en zet de saus in het midden van de schaal.
Garneer met verse korianderblaadjes.

Tip:Lekker met pandanrijst gegarneerd met koriander en roergebakken groene asperges.

-Nieuw-

Thailand

Gevogelte

4 pers

no:828/972 << >>
2 tamme eendenborstfilets(met vetlaag)

marinade
sap en rasp van 2 limoenen
stukje verse gember van 3cm. klein gehakt of geraspt
3 eetlepels honing

3 dl. bouillon
2 stengels citroengras bovenkant verwijderd en in de lengte doorgesneden
4 limoenblaadjes
2 eetlepels vissaus
1 theelepel honing
150 gr. kleine witte champignons
1 eetlepel palmsuiker

2 kleine rode pepertjes zonder zaad
2 dl. dikke kokosmelk

garnering
verse korianderblaadjes