Garnalen crostini


Was de garnalen en dep ze droog.
Verhit 2 eetlepels olie in een zware sauteerpan boven een matig vuur. Voeg de garnalen, sjalotjes en knoflook toe.
Sauteer ze 3 minuten tot de garnalen net roze kleuren. Doe het mengsel over in een keukenmachine en hak het fijn . Voeg 5 eetlepels olie, het broodkruim, de peterselie, kaas, kappertjes, peper en zout en het citroensap toe. Werk alles kort door elkaar zonder het mengsel te pureren.
Verwarm de oven voor op 200 oC.
Bestrijk de sneetjes brood met 4 eetlepels olie en wrijf ze in met het teentje knoflook. Schik de sneetjes brood naast elkaar op een bakplaat. Bak ze in 5 minuten in de oven goudbruin.
Haal ze uit de oven en bestrijk ze met het garnalenmengsel.
Besprenkel ze met de resterende olie en dien op.


Succes en eet smakelijk!

Europa

Italie

Snacks

6 pers

no:875/972 << >>
500 gr. garnalen, gepeld en darm verwijderd
2 1/2 dl. extra vierge olijfolie
3 sjalotten gepeld en fijngehakt
5 tenen knoflook fijngehakt
100 gr. vers broodkruim
1 bosje snijpeterselie, blad fijngehakt
4 eetlepels Parmezaanse kaas
1 eetlepel kappertjes, uitgelekt
1 theelepel vers citroensap
peper naar smaak
zout naar smaak
2 stokbroden , in schuine sneden van 1 cm. dik
1 flinke teen knoflook gepeld