Gebakken inktvis met knoflook


Snijd de tentakels los en verwijder het harde puntige deel van de inktvis. Trek het vel weg en maak de vis van binnen goed schoon. Snijd hem in niet al te grote stukken. Goed laten drogen.
Verhit de olie in de wok op matig vuur. Bak de knoflook goudbruin en voeg dan de inktvis, peper, de oestersaus en sojasaus toe.
Enkele minuten bakken tot de inktvis wit wordt.
Bestrooien met korianderblaadjes en heet opdienen.


Succes en eet smakelijk!!
Tip: Gebruik alleen verse en geen ingevroren inktvis. De laatste geeft bij het bakken vocht af waardoor het eerder wordt gestoofd dan gebakken.

Thailand

Thailand

Vis

4 pers

no:441/972 << >>
600 gr. verse inktvis
2 eetlepels olie
100 gr. fijngehakte knoflook
1 theelepel zwarte peperkorrels, fijngestampt
2 eetlepels oestersaus
2 eetlepels sojasaus
1 theelepel suiker

garnering
korianderblaadjes