Gegratineerde knoflook mosselen


Doe de mosselen in een grote pan en giet er de wijn over. Leg het deksel op de pan en kook 5 - 8 minuten op een hoog vuur, waarbij u de pan af en toe schudt tot de mosselen geopend zijn. Giet de inhoud van de pan in een vergiet en vang het kookvocht op. Gooi nog gesloten mosselen weg. Laat de mosselen iets afkoelen en verwijder de bovenste schelphelft. Laat de mossel in de andere helft zitten.
Verhit de boter in een koekenpan tot hij schuimt. Doe er dan de sjalotjes in en fruit ze op een middelhoog vuur glazig. Schep er de knoflook door en fruit nog 1 tot 2 minuten. Schep er het broodkruim door en roerbak tot het kruim goudbruin is. Neem de pan van het vuur er roer er de kruiden door. Bevochtig het mengsel met wat mosselkooknat en breng op smaak smaak met peper en zout. Schep het broodkruimmengsel over de mosselen en schik ze op een bakplaat. Strooi er wat Parmezaanse kaas over. Zet de mosselen, in porties circa 2 minuten onder een hete grill tot de kruimlaag goudbruin en knapperig is. Garneer de mosselen met de blaadjes basilicum en dien het op.



Succes en eet smakelijk!!

Europa

Italie

Schaaldieren

4 pers

no:257/972 << >>
2 kg. mosselen in de schelp
1.2 dl. droge witte wijn
50 gr. boter
3 sjalotjes gesnipperd
3 tenen knoflook gehakt
50 gr. droog wit broodkruim
4 eetlepels gehakte verse kruiden, basilicum oregano en peterselie
2 eetlepels vers geraspte Parmezaanse kaas
zout, versgemalen peper, basilicumblaadjes ter garnering