Gesmoorde knoflookkip met aardappelen, citroen en olijven


Verwarm de oven voor op 200 oC. Verhit de olijfolie en de boter in een grote ovenbestendige pan, of gebruik een zware braadslee. Leg hierin de stukken kip naast elkaar. Schik er de tenen knoflook en de laurierbladen ertussen. Braad de stukken kip rondom bruin op het fornuis.
Dek de pan af met aluminiumfolie en plaats hem 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Kook intussen de aardappelen 10 minuten in licht gezouten kokend water tot ze bijna gaar zijn. Giet ze af en snijd ze in partjes van ong. 2 1/2 cm. dik.
Schenk de wijn in de pan en schep de stukken kip om. Voeg de aardappelen, rozemarijn, het citroenraspel, de olijven, de kappertjes, bouilon, zout en peper toe. Plaats de pan nu onafgedekt 20 minuten in de oven tot de kip geheel met de saus geglaceerd is.
Haal de pan uit de oven. Sprenkel de balsamicoazijn over de schotel. Schep hem om en serveer hem.
Succes en eet smakelijk!!!
Tip: Dit is heerlijk met een frisse salade of gegrilde tomaatjes.

Europa

Spanje

Gevogelte

4 pers

no:74/972 << >>
6 eetlepels olijfolie
25 gr. boter
12 niet te grote stukken kip
12 hele tenen knoflook gepeld
2 laurierblaadjes
300 gr. kleine vastkokende aardappelen geschild
2 dl. witte droge wijn
1 eetlepel rozemarijn grofgehakt
geraspte schil van 1 citroen
12 groene olijven
1 eetlepel kappertjes
2 dl. kippenbouillon van goede kwaliteit


3 eetlepels balsamicoazijn