Gesmoorde vis


Verhit de wok, doe er de olie in en bak hierin snel, de gember, knoflook, prei, sojasaus en hoisinsaus. Giet de bouillon erbij en leg de vis erin. Laat de vis ongeveer 6 minuten zachtjes sudderen. Leg het deksel er de laatste 3 minuten op.
Neem de vis voorzichtig uit de wok en leg het op een platte schaal.
Voeg de smaakmakers bij het stoofvocht en blijf goed roeren. Na een paar minuten een scheutje sesamolie toevoegen en de saus binden met het maizena-water mengsel.
Serveer de vis op een grote schaal en schenk er de warme saus over.
Garneer het met de lenteui.
Succes en eet smakelijk!!

China

Shanghai

Vis

4 pers

no:291/972 << >>
6 eetlepels olie
2 eetlepels gemberwortel gehakt
2 eetlepels knoflook gehakt
1/2 fijngesneden prei
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels hoisinsaus
2 1/2 dl. kippenbouillon

4 visfilets

smaakmakers
1/2 eetlepel zout
2 eetlepels br. basterdsuiker
2 eetlepels donkere rijstazijn
2 eetlepels rijstwijn


sesamolie
1 eetlepel maizena - 2 eetlepels water

garnering
2 lenteui in ringetjes gesneden