Gevulde komkommer


Was de komkommers, verwijder de uiteinden en snijd ze in dikke schijven van ca. 2 cm. Verwijder het zachte middendeel met de pitjes. Meng de benodigdheden voor de marinade en de saus en zet apart. Bewerk het gehakt met een hakmes tot het vlees plakkerig wordt en aan elkaar gaar hangen. Kneed er dan de marinade doorheen en verdeel het vlees in evenveel porties als er schijven komkommer zijn. Vul de komkommers met het gehakt en wentel beide uiteinden door de maizena.
Verhit een ruime hoeveelheid olie in de wok en frituur hierin de stukken komkommer op middelhoog vuur, niet langer dan ca. 1 - 2 minuten. Neem de stukken komkommer uit de wok en laat ze goed uitlekken.
Zet vervolgens de komkommers naast elkaar in een koekenpan, giet er de saus over en laat het vocht boven niet al te hoog vuur voor het grootste gedeelte verdampen en sprenkel er op het laatste moment wat sesamolie over.
Succes en eet smakelijk !!
PS. Gebruik hier geen kant en klaar gehakt voor, deze is te vet en te fijn gemalen. Maar hak het vlees zelf klein.

China

Canton

Groenten

4 pers

no:898/972 << >>
2 middelgrote komkommers
200 gr. mager varkensvlees gehakt
olie om te frituren

sesamolie

marinade
1 theelepel rijstwijn
1 eetlepel d. sojasaus
1 theelepel suiker

saus
2 eetlepels rijstwijn
3 eetlepels donkere sojasaus
1 eetlepel suiker
3 dl. bouillon
1 mespunt zout