Gobhi masala


Verdeel de bloemkool in roosjes en snijd die in stukjes van 5 cm. Schil de stelen en snijd ze overdwars in plakjes van 3 mm. dik. Snijd de malse bladeren in stukjes van 5 cm. Zet apart.
Verhit de ghee of olie in de wok op een matig hoog vuur. Doe er zodra het heet is de kassiebladen, het kaneelstokje en komijnzaad in en laat 30 sec. fruiten. Schep er de ui door en laat onder af en toe omscheppen ong. 3 minuten fruiten tot hij goudgeel is. Schep er de gember, gemalen koriander, het zout, de cayennepeper naar smaak, tomaten, 1.25 dl. kokosmelk, het water en de tomatenpuree door.
Schep er de aardappel en bloemkool door en breng op een hoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag, leg het deksel op de wok en laat 15 minuten zachtjes koken tot de groenten gaar zijn. Neem het deksel van de pan en voeg de overgebleven kokosmelk, de garam masala en de helft van de verse koriander toe. Schep alles goed om. Doe in een voorverwarmde dienschaal, strooi er de rest van de verse koriander over.
Serveer onmiddellijk.
Succes en eet smakelijk!!!
Tip: Hier wordt de hele bloemkool gebruikt. De stelen en de verse bladeren.
Gobhi masala is een favoriet van Indiase kinderen.
Kassiebladeren ook bekend als Indiase laurier, als alternatief laurierblad.

India

Madhya Pradesh

Groenten

6 pers

no:844/972 << >>
1 bloemkool van ong. 1 kg.
3 eetlepels ghee, of olie
2 kassiebladen( of laurierblad)
1 kaneelstokje
1 theelepel komijnzaad
1 blonde ui, gesnipperd
1 eetlepel gemberwortel gehakt
1 eetlepel gemalen koriander
1 1/2 theelepel zout
1/2 - 1 theelepel cayennepeper
2 tomaten geschild en fijn gehakt
2.5 dl. kokosmelk
1.25 dl. water
1 eetlepel tomatenpuree
1 vaste aardappel, geschild en in blokjes van 3 cm. gesneden
1 theelepel garam masala
20 gr. verse gehakte koriander