Gobi uit kashmir kruidige bloemkool uit kashmir


Pureer de ui, knoflook, gemberwortel en de tomaten in een keukenmachine of met een staafmixer.
Verhit de olie in een grote zware pan of wok en bak hierin de bloemkoolroosjes rondom tot ze zacht en bruin zijn. Schep ze uit de pan en zet apart.
Bak de gemaakte puree, kurkuma en cayennepeper samen in een beetje olie en voeg er later de kaneel kruidnagel, kardemom, laurier, suiker en het zout toe.
Voeg de bloemkoolroosjes weer toe en schep ze door de saus. Laat alles door en door warm worden en laat het nog eventjes zachtjes doorkoken, zodat de smaken aan elkaar wennen. Haal vlak voor het serveren de laurierblaadjes er weer uit.
Strooi er de geroosterde cashewnoten en de rozijnen over.
Serveer het met gekookte - of sinaasappelrijst.

Succes en eet smakelijk!
Gobi = de naam voor bloemkool in Hindi

India

Kashmir

Groenten

4

no:839/940 << >>
1 grote ui klein gesneden
4 tenen knoflook gehakt
3 schijfjes gemberwortel klein gehakt
3 middelgrote tomaten,gepeld en in stukken gesneden

6 eetlepels olie
1 bloemkool in kleine roosjes verdeeld
1 theelepel gemalen kurkuma (geelwortel)
1 theelepel cayennepeper
1 theelepel gemalen kaneel
1/2 theelepel gemalen kruidnagel
1 theelepel gemalen kardamomzaad
4 laurierbladeren
1 theelepel suiker
1 theelepel zout

garnering
30 gr. cashewnoten geroosterd
30 gr. rozijnen