Groene viscurry


Maak eerst de currypasta. Maal de knoflook, de gemberwortel, de chilipepers, het limoensap, de korianderzaadjes en het vijfkruidenpoeder met de helft van de olie in de keukenmachine tot een fijne pasta.
Verhit een wok en schenk er de rest van de olie in. Voeg als de olie heet is de rode uien toe en roerbak ze 2 minuten op hoog vuur. Voeg de visfilet toe en bak ze 1 - 2 minuten, tot ze rondom zijn dichtgeschroeid.
Haal de rode uien en de vis uit de wok en leg ze op een schotel apart. Roerbak de currypasta 1 min. in de wok en doe er de kokosmelk bij totdat er olie op de oppervlakte vormt(ong. 5 miniuten) doe de vissaus erdoor en daarna het vismengsel Zet het vuur laag. Meng de verse kruiden, lenteui, limoenschil en olie in de keukenmachine. Roer deze pasta door de viscurry.
Garneer de visurryrry met chilipepertjes en korianderblaadjes en eventueel partjes limoen.
Succes en eet smakelijk!!
Tip:
Heerlijk met gekookte basmati- of pandanrijst

Thailand

Thailand

Vis

4 pers

no:38/972 << >>
currypasta:
4 tenen knoflook, grof gehakt
stukje geemberwortel van 5 cm. geschild en grof gehakt
3 verse groene chilipepers grof gehakt
sap van 1 limoen ( de schil wordt geraspt en later gebruikt)
1 theelepel korianderzaad
1 theelepel Chinees vijfkruidenpoeder
5 eetlepels olie
1 rode uien fijngehakt
600 gr. stevig wit visfilet zonder huid
4 dl. kokosmelk
4 eetlepels vissaus
50 gr. verse korianderblaadjes
50 gr. verse muntblaadjes
25 gr. verse basilicumblaadjes
6 lenteuitjes gehakt
rasp van een limoen(het sap bij de currypasta gebruikt)
1 dl. olie
garnering:
1 verse groene chilipepers in ringetjes gesneden
verse korianderblaadjes en partjes limoen