Heldere tomaten- ei soep


Snijd de eventuele ontvelde tomaten in stukken. Kluts het ei niet te veel. Zet apart.
Verhit de olie in de wok, voeg hier de gemberwortel , knoflook en de lenteui bij. Roerbak het snel, zodat het gaat geuren, dan er de tomaten bij doen. Laat het roerbakken tot ze zacht zijn , dan de kippenbouillon erbij, het moet zachtjes door koken. Het ei er in een dun straaltje door roeren (dit doe ik door een zeefje) zodat er dunne sliertjes ontstaan.
Op smaak brengen met tomatenketchup, en (of) zoete chilisaus.
Giet de soep vervolgens in een verwarmde terrine en garneer met nog wat lenteui en een paar druppels sesamolie.
Succes en eet smakelijk!!


Tip: Dit is een heel gemakkelijk, gezond gerecht en het heeft een zuivere smaak.

China

Canton

Soep

6 pers

no:956/972 << >>
2 eetlepels olie
4 lente-uitjes in ringetjes gesneden
3 schijfjes gemberwortel gehakt
3 tenen knoflook gehakt


800 gr. tomaten en in kleine stukken gesneden

1 1/4 liter bouillon(kip)

2 eieren licht geslagen
4 of meer eetlepels tomatenketchup
1 of meerdere eetlepels zoete chilisaus

Garnering:
lenteui gehakt
sesamolie