Inktvissalade


IMG_0493.jpg Verhit de wok en doe er de olie in, roerbak de inktvis kort(anders worden ze taai.) Schep alles met een schuimspaan op keukenpapier en laat uitlekken.
Verhit in die tijd een grill voor en rooster de paprika 8-10 minuten totdat de schil overal gelijkmatig verkoold is. Laat de paprika eventjes afkoelen en verwijder de schil. Snijd het vruchtvlees in stukjes.
Roer in een kom de vissaus, het limoensap en de de palmsuiker. Schep daar de uitgelekte inktvis door en daarna luchtig het citroengras, de peper, de munt, de koriander en de lenteui erdoor.
Bekleed een platte schaal met de plakjes komkommer. Schep dan de inktvissalade op de plakjes komkommer.
Garneer het gerecht met de takjes koriander.
Succes en eet smakelijk!!!

Thailand

Thailand

Salade

4 pers

no:840/972 << >>
500 gr. pijlinktvis in ringen van 1 cm. gesneden
2 eetlepels olie
1/2 rode paprika van zaad ontdaan
1 eetlepel vissaus
3 eetlepels limoensap
1/2 eetlepel palmsuiker
3 tenen knoflook gehakt
1 stengel citroengras fijn gehakt
1 verse rode peper z.z. klein gesneden
10 Thaise muntblaadjes in dunne reepjes gesneden
2 eetlepels klein gehakte verse koriander
2 lenteui in dunne plakjes gesneden
1 komkommer, geschild en in dunne plakjes gesneden

takjes koriander om te garneren