kaaspasteitjes


Smelt de helft van de boter in een pannetje. Doe er dan de bloem bij en roer het ong. 5 minuten met een houten lepel goed door. Doe er dan al roerende de verwarmde melk bij, zodat er geen klontjes ontstaan. Haal dan de pan van het vuur en doe er al roerende wat zout nootmuskaat,peper, de eieren en de kaas bij. Meng het goed en laat het iets afkoelen. Verhit de oven voor op 170 oC.
Smeer de deegplakjes in met de boter en vul ze met ruim een eetlepel van het kaas- mengsel, zodat er dichtgevouwen een driehoekje ontstaat. Plak de naden vast met een restje ei. Kwast er nog wat ei over voor het glimmen van de pasteitjes.
Doe de kaaspasteitjes op een ingevette of met bakpapier bedekte bakplaat en laat ze in een niet te warme oven 170 oC met boven en onderwarmte in ongeveer 35 min. lichtbruin bakken.
Ze kunnen warm of koud worden geserveerd.

Succes en eet smakelijk!!

Europa

Griekenland

Vegetarisch

4 pers

no:910/972 << >>
ong. 250 gr. bladerdeeg in plakjes
1/4 kopje boter om de deegplakjes mee in te smeren
1 ei om de pasteitjes mee in te smeren voor het bakken (glimmen)

1/2 kopje bloem
1/4 kopje boter
1 - 1/4 kopje melk
200 gr. geraspte fetakaas
2 eieren
1 theelepeltje nootmuskaat
zout
peper