Knapperige kip


Breng een grote pan met water en zout aan de kook. Leg de kip in de pan en breng het water opnieuw aan de kook. Neem de pan van het vuur en leg het deksel erop, zodat de damp niet kan ontsnappen, laat de kip hierin 30 min. staan. Laat de kip uitlekken, dep de kip droog met het keukenpapier en leg haar minstens 12 uur op een droge koele plaats. Vermeng in een kommetje de siroop of honing, 1 theelepel zeezout, 1/2 theelepel vijfkruidenpoeder en de rijstazijn, kwast hiermee de afgekoelde en gedroogde kip in en laat de kip 20 minuten in de koelkast staan. Herhaal dit tot het mengsel is opgebruikt. Zet de kip minstens 4 uur terug in de koelkast, zodat het op de huid aangebrachte laag compleet droog is. Hak de kip midden op het borstbeen in twee helften, verhit de olie in wok tot er blauwe damp afkomt en frituur hierin de halve kippen goudbruin, laat ze uitlekken op keukenpapier. Hak ze in hapklare stukjes.
Rooster de rest van het zeezout en de vijfkruidenpoeder, roer voortdurend ca. 2 minuten in een droog pannetje op een laag vuur Strooi het kruidenmengsel over de kip.

Succes en eet smakelijk!!

China

Sichuan

Gevogelte

4 pers

no:519/972 << >>
1 kip van ongeveer. 1.5 kg
zout
1 eetlepel schenksiroop of honing
4 eetlepels plus een theelepel zeezout
2 eetlepels vijfkruiden poeder
2 eetlepels zwarte rijstazijn

olie om te frituren