Krokante eend met pruimensaus


Leg de eendenborstfilets op een bord in een stoompan, dek de pan af en stoom ze 15 min. boven kokend water. Leg ze daarna op een rooster om uit te lekken en af te koelen.
Roer de bloem, het vijfkruidenpoeder, chilipoeder en zeezout op een groot bord door elkaar. Rol de eendenborstfilet door de opsmaak gebrachte bloem en schud overtollig meel eraf.
Verhit de olie in de wok. Je kunt de temperatuur testen door een houten eetstokje rechtop in de olie te zetten; als de olie rondom het eetstokje borrelt, is de olie heet genoeg voor het frituren. Bak de eendenborsten in porties, 3-5 minuten in de hete olie of tot het vel krokant en bruin is. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Snijd het eendenvlees in dunne plakken en leg ze op een bord. Verhit de pruimensaus, bouillon en sojasaus in een pan tot het mengsel kookt en schenk de saus over de eend. Strooi er wat lenteui over en serveer het gerecht. Succes en eet smakelijk!!

-Nieuw-

China

Gevogelte

4 pers

no:428/972 << >>
4 eendenborsten met vel
3 eetlepels bloem
1/2 eetlepel vijfkruidenpoeder
1 theelepel chilipoeder
1/2 eetlepel zeezout
250 ml. olie, voor het frituren
5 eetlepels pruimensaus
5 eetlepels bouillon
2 eetlepels sojasaus
4 lenteuitjes in ringetjes