Lotusbloemen


lotusbloem.jpg De garnalen, waterkastanjes, lenteui, rode peper en gemberwortel in een kom vermengen en er vervolgens de sojasaus en rijstwijn door roeren.
Het eiwit stijf slaan en met de maizena door het mengsel spatelen.
Balletjes maken ter grootte van een walnoot met een lepel. Vervolgens in de wok de olie verhitten en de balletjes hierin ong. 3 minuten bakken totdat ze mooi goudbruin zijn.
Uit laten lekken op keukenpapier.
Serveren op een platte schaal rondom gedecoreerd met kleine schijfjes komkommer.
Succes en eet smakelijk !!

China

Shanghai

Schaaldieren

4 pers

no:183/972 << >>
500 gr. vers gepelde garnalen fijn gehakt
5 waterkastanjes fijn gehakt
2 lenteui fijn gehakt
1 schijfje gemberwortel fijn gehakt
2 rode pepers zonder zaad fijn gehakt


2 eetlepels rijstwijn
1 eetlepel sojasaus

1 eiwit
1 theelepel maizena

olie om te frituren