Ma la tofu vegetarische versie


Snijd de tofu in plakken van 2 cm. en vervolgens in blokjes. . Kook water in de wok en doe daar vervolgens de tofu in en laat eventjes doorkoken (1 min.). Giet het af en zet apart.
Verhit in dezelfde wok de olie en roerbak de lenteui, gemberwortel, knoflook, chilipastaLKK en de zwarte bonenpasta LKK ong. 3 min. Roerbak nog 2 minuten, dan de bouillon en de tofu erbij doen en in een kleipotje overscheppen en in een voorverwarmde oven nog ong. 15 minuten laten pruttelen.
Maak het op smaak met wat sojasaus en op dikte met het maizena-mengsel. Strooi er wat geroosterde sechuanpeper over en nog wat lenteui en serveer met witte rijst.

Succes en eet smakelijk!!

China

Sichuan

Vegetarisch

4 pers

no:804/972 << >>
500 gr. zachte tofu

3 eetlepels olie
*1 eetlepel zwarte boontjes gehakt

1 eetlepel chilipasta
1 eetlepel gezouten boontjes
*1 eetlepel gehakte knoflook
1 eetlepel klein gehakte gemberwortel
3 dikke lenteui in dunne plakjes

1 kop bouillon
1 eetlepel donkere sojasaus

maizena water mengsel

geroosterde sechuanpeper

* kun je vervangen door 2 eetlepels zwartebonen-knoflookpasta LKK