Marokkaanse lamskofta aan rozemarijnspiezen


Week de takjes rozemarijn 1 uur in koud water om te voorkomen dat ze gaan branden. Giet ze af. Doe alle benodigdheden voor de kofta in een kom en meng goed met je schone handen. Zer het mengsel in de koelkast om hetb steviger en het smakelijker te maken.
Vorm het mengsel ter grootte van een walnoot en vorm die rond de rozemarijnstokjes, 2 balletjes per stokje,door ze er stevig met je handen omheen te knijpen. Grilleer ze in de grillpan of op de b.b.c. onder regelmatig draaien tot ze goudbruin zijn.
Maak intussen de saus door alle benodigdhdeden hiervoor in een kom te mengen.
Serveer de kofta en geef er de saus bij.


Succes en eet smakelijk!!

Marokko

Marokko

Vlees

4 pers

no:906/972 << >>
8 stevige takjes verse rozemarijn
of satestokjes

kofta
400 gr. lamsgehakt of rundergehakt
1 kleine ui grof geraspt
stukje verse gember van 2 cm. geschild en gehakt
1 theelepel gemalen koriander( ketoembar)
1 eetlepel gemalen komijn
geraspte schil van 1 sinaasappel
1/2 theelepel chilipoeder
1 eetlepel fijngehakte verse koriander
zout en peper naar smaak
1 klein ei


yoghurtsaus
2 dl. Griekse- of Turkse yoghurt
1 eetlepel gehakte verse koriander
1 eetlepel gehakte verse munt