Pikante indiasesoep(dhal)


Smelt de boter in een grote pan met dikke bodem, voeg ui, knoflook, komijn, koriander, kaneel, nootmuskaat, gember, kruidnagelpoeder, peper en kardemom toe en fruit dat 5 minuten.
Doe de linzen erbij en schep ze ongeveer 2 minuten om. Giet de bouillon in de pan, breng dit aan de kook en laat alles met het deksel op de pan 1 uur zachtjes koken.
Voeg de spinazie toe en laat hem 5 minuten meekoken.
Roer de yoghurt erdoor, voeg zout en peper naar smaak toe en warm de soep nog eventjes door op een laag vuur.
Serveer de soep en garneer met het korianderblad.

Succes en eet smakelijk!!
De basisbenodigdheden uit de Indiase keuken worden aanbevolen om hartkwalen , vetzucht, kanker, diabetes te voorkomen.

India

India

Soep

6 pers

no:965/972 << >>
50 gr. boter
1 grote ui gehakt
3 tenen knoflook gehakt
1 eetlepel komijnzaad
1 eetlepel gemalen korianderzaad(ketoembar)
snuf kaneel
snuf nootmuskaat
1 theelepel kruidnagelpoeder
1 theelepel gemalen kardemom
1 eetlepel gemberwortel gehakt
1 rode chilipeper zonder zaad en klein gehakt
200 gr. gedroogde groene linzen
1.2 liter bouillon
500 gr. spinazie, fijngehakt
250 gr. Griekse yoghurt
zout en peper

garnering
handvol korianderblad