Rijst met aubergine en cashewnoten


Was de rijst diverse keren met schoon koud water, laat uitlekken en zet apart.
Laat de olie in een grote braadpan heet worden en voeg de sjalot, mosterdzaad, gedroogde rode peper,limoenblaadjes, kaneel, kardemom en laurierblaadje toe. Roerbak 1-2 min. en voeg de uitgelekte rijst toe. Roer zachtjes om de rijst met de specerijen te bedekken en voeg de aubergines en kurkuma toe. Meng goed en schenk het kokende water erbij. Breng aan de kook. Dek goed af, zet het vuur laag en kook het geheel 12-15 min. zachtjes.
Haal de pan van het vuur en laat het gerecht nog 10 min. afgedekt en ongestoord staan.
Sprenkel het citroensap erover en voeg de gehakte chilipeper toe. Roer de rijstkorrels los met een vork en strooi de cashewnoten en koriander erboven.
Serveer meteen.
Succes en eet smakelijk

India

India

Rijst

4 pers

no:72/972 << >>
300 gr. basmatirijst
2 eetlepels olie
4 sjalotjes in dunne plakjes gesneden
1 theelepel zwarte mosterdzaad
2 gedroogde rode pepers
4 limoenblaadjes
stukje pijpkaneel van 2.5 cm.
2-3 kardemompeulen
1 laurierblaadje
200 gr. aubergine in kleine blokjes gesneden
1 theelepel kurkuma
6 dl. hete bouillon(kip)

sap van 1/2 citroen
1 rode chilipeper z.z. klein gehakt(naar wens]
50 gr. geroosterde cashewnoten gehakt
gehakte verse koriander