Rode linzensoep met citroenyoghurt


Verhit de olie in een grote pan en fruit de ui, tijm en worteltjes 3 - 4 minuten tot ze zacht beginnen te worden. Voeg de knoflook, chilipeper en het mosterdzaad toe en bak ze nog een paar minuten mee.
Doe de tomatenblokjese erbij met de linzen en de bouillon, roer alles door en breng de soep aan de kook. Zet de vlam laag en laat de soep 30 minuten zachtjes pruttelen tot de linzen zacht zijn en je ze gemakkelijk fijn kunt maken.
Roer de yoghurt en de helft van de citroenrasp door elkaar en voeg naar smaak zout en peper toe. Schenk het citroensap bij de soep en breng op smaak met zout en peper.
Schep de soep in kommen en serveer met een lepel citroenyoghurt. Bestrooi met de rest van de rasp en wat versgemalen zwarte peper.


Succes en eet smakelijk!!!
Tip: De rode linzen worden gebruikt om de soep een dikke en smakelijke basis te geven.
Als alternatief kun je gele spliterwten gebruiken (maar let op: deze hoef je niet eerst een nacht in de week te zetten).

Europa

Turkije

Soep

4 pers

no:864/972 << >>
1 eetlepel olijfolie
1 ui, fijn gesnipperd
1 takje verse tijm, de blaadjes
2 worteltjes, in kleine blokjes
2 tenen knoflook fijn gehakt
1 rode chilipeper zonder zaden in kleine stukjes
1 theelepel geel mosterdzaad
3 tomaten, grof gehakt
100 gr. rode linzen
1.2 liter bouillon, heet
4 eetlepels Griekse yoghurt
1 kleine citroen, de schil fijn geraspt en het sap apart houden
zout
vers gemalen peper