Roergebakken champignons en spinazie met goudbruin gebakken uien


Verwarm 2 eetlepels olie in de wok, strooi er de komijnzaadjes in en laat een paar seconden knetteren. Voeg de gehakte ui en de champignons toe en roerbak 10 minuten tot de ui glazig is.
Roer de garam masala, knoflook, gember en groene peper door en voeg een gedeelte van de spinazie toe. Zet het deksel op de pan en kook ongeveer 2 minuten tot de spinazie geslonken is. Herhaal dit tot alle spinazie gebruikt is en breng op smaak met zout.
Schep met een schuimspaan op een serveerschaal en houd warm.
Bak de in reepjes gesneden ui met de kurkuma in de resterende olie(1 eetlepel) tot de ui goudbruin.
Strooi het ui-kurkumamengsel over de spinazie en serveer warm.

Succes en eet smakelijk!!!
Tip: Dit is een heerlijk gerecht bij lamsvlees(kasmhiri tamari ghost) en andere gerechten met lamsvlees.

India

India

Groenten

6 pers

no:272/960 << >>
750 gram malse spinazie gewassen
250 gr. kastanjechampignons in vieren gesneden
2 middelgrote uien gehakt
1 middelgrote ui in dunne reepjes gesneden

1 theelepel garam masala
1 teen knoflook gehakt
1 eetlepel verse gemberwortel gehakt
1 groene peper gehakt

1 theelepel kurkuma(geelwortelpoeder)
zout

3 eetlepels olie
1 theelepel komijnzaadjes