Sambal goreng boontjes


eetstalletje.jpg Wrijf de ui, de knoflook, de sambal en de laos met de suiker en het zout tot een pasta.
Fruit deze pasta in de olie tot de uien geel zijn.
Doe er dan de boontjes bij en fruit deze een paar minuten mee.
Doe er dan de kokosmelk bij, met de sereh en het salamblad met 5 eetlepels water.
Stoof de sambal goreng op een kleine vlam 8 a 10 minuten.
De boontjes mogen niet helemaal gaar worden.
Verwijder voor het opdienen het salamblad en de sereh.

Succes eet smakelijk !!

Dit is een heerlijke combinatie bij een rijsttafel

Azie

Indonesie

Groenten

6 pers

no:423/972 << >>
500 gr. sperzieboontjes zonder draad,
in vieren gebroken

4 eetlepels olie

kruidenpasta
1 eetepel palmsuiker
4 eetlepels gehakte ui
4 tenen knoflook gehakt
1 eetlepel sambal trasi
1/2 eetlepel laos gehakt
1/2 eetlepel zout

4 dl. kokosmelk
water

2 stengels sereh(citroengras)
2 salamblaadjes