Sate babi (varkensvlees) of ajam (kip) met pindasaus


Meng de benodigdheden voor de marinade en zet apart.
Schep er het vlees door en laat het tenminste 1 uur staan.
Rijg vervolgens het vlees aan de bamboestokjes (geweekte) en rooster ze in 4 - 5 minuten rondom bruin gaar boven een houtskoolvuur- of onder een gril of in een grillpan.
Serveer de saté met de pindasaus, hieronder beschreven.
Pindasaus
Verhit de olie in een sauspannetje en bak de sjalot, knoflook en de garnalenpasta in ong. 3 minuten licht bruin. Voeg er de de pindakaas, sambal- oelek, tamarindepasta, suiker, ketjap manis, zout en het water toe. Laat dit op een zacht vuur ong. 5 minuten zachtjes koken. Voeg steeds iets water toe als de saus te dik is.
Succes en eet smakelijk!!

Dit is een gerecht wat erg goed bij een rijsttafel gegeten kan worden worden.

Azie

Indonesie

Vlees

4 pers

no:390/972 << >>
500 gr. zacht varkensfilet (haasje) of kipfilet in blokjes van ong. 1 cm. gesneden
20 bamboestokjes in water geweekt

marinade
1 theelepel gemalen korianderzaadjes (ketoembar)
2 tenen knoflook gehakt
3 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel sambal oelek
1 eetlepel gehakt ui
1 theelepel tamarindepasta
1/2 theelepel zout

pindasaus
3 sjalotjes gehakt
2 tenen knoflook gehakt
1/2 theelepel garnalenpasta(trassi)
2 eetlepels olie
300 gr. pindakaas met stukjes noot
1 theelepel sambal oelek
1 theelepel tamarindepasta
2 - 3 theelepels palmsuiker
3 eetlepels ketjap manis
zout
3 - 4 dl. water