Sesam-aardappelen


Vet een ovenschaal in met flink wat olijfolie en verhit hem in een op 200º C. voorverwarmde oven.
Breng in elke aardappel evenwijdige inkepingen aan met 1/2 cm. tussenruimte, zonder ze helemaal door te snijden. Dep ze droog met keukenpapier. Bestrijk ze met sesam- of olijfolie en druk ze stevig in het sesamzaad.
Strooi de knoflook(indien gebruikt) in de schaal en leg de aardappelen erin met de ingesneden zijde boven.
Bak ze 30 minuten in de oven en druip ze de volgende 30 minuten om de 10 minuten met olie tot de aardappelen bruin en krokant zijn en de schijven zijn uitgewaaierd.
Verschuif de aardappelen niet tijdens het bakken.
Succes en eet smakelijk!!

Europa

Griekenland

Aardappelen

4 pers

no:459/972 << >>
olijfolie om in te bakken

4 stevige, kruimige aardappelen, even groot, samen 800 gr. geschild
1 1/2 eetlepel sesamolie(of olijfolie)
2 - 3 eetlepels sesamzaad
12 tenen knoflook, ongepeld (naar wens)