Sinaasappelrijst


Schil de gewassen sinaasappelen dun af en snijd de schil in dunne sliertjes. Schil de sinaasappel nu dik af, snijd het vruchtvlees klein en verwijder de pitjes. Doe de sliertjes van de schil met 900 ml. water, 1 eetlepel olie en de suiker in een pan en kook ze 5 minuten.
Bak intussen de uien, kruidnagel en de kardemomzaadjes in de resterende olie tot ze bruin kleuren. Strooi er wat zout over en voeg de uitgelekte rijst toe. Schep de rijst door het uienmengsel. Voeg het kokende sinaasappelwater toe. Kook de rijst in ca. 15 minuten zonder deksel gaar.Leg het deksel op de pan als er putjes in de rijst komen. Doe het deksel op de pan en zet apart.
Bak intussen de noten lichtbruin in hete boter of ghee (is geklaarde boter).
Geef het als bijgerecht gegarneerd met de blokjes sinaasappel en de noten.
Succes en eet smakelijk!
PS: Als je teveel rijst gemaakt hebt kun je het gemakkelijk in de koelkast bewaren!
De garnering mag je er dan niet doorheen scheppen.
Het wordt dan nog lekkerder door het intrekken van de kruiden.

India

India

Rijst

4 pers

no:866/972 << >>
3 sinaasappels
400 gr . basmati of pandanrijst gewassen, geweekt en uitgelekt
3 eetlepels olie
1 eetlepel suiker
2 uien in zeer dunne ringen gesneden
6 kruidnagels geplet
1 theelepel kardemomzaad
zout

ongeveer 20 cashewnoten
ongeveer 20 hele amandelen