Suzhou stoofvleespotje


varkenspoot.jpg Het vlees in flinke blokken snijden ongeveer. 2 cm. De marinade mengen en daar het vlees bij doen en goed bedekken. Laat het ongeveer 10 min. staan.
Verwarm de oven voor op 175 0C.
Doe intussen alle benodigdheden voor de bouillon in een ovenvaste pot of soeppan met dikke bodem en laat het aan de kook komen.
Verhit de olie in de wok en bak daarin de knoflook tot het ruikt ongeveer. 10 sec. en doe dan het vlees erbij en bak het aan alle kanten bruin, 3-4 min. In de ovenvaste pot of pan doen en daar de bouillon opgieten en laat alles zachtjes aan de kook komen.
Zet het dan in een voorverwarmde oven van 175 0C. en laat nog ong. 45 min - 1 uur sudderen. Dan de grof gesneden kool erbij doen en nog 10 min. laten garen. Vervolgens het maizena-water mengsel erdoor roeren en nog even laten doorkoken. Serveer het met witte rijst. Succes en eet smakelijk!!
Tip: Dit is een typisch gerecht uit de streek waar we gewoond hebben.
De foto laat een speciaal gerecht uit de buurt van Suzhou zien, tijdens het bereiden van een diner voor een plaatselijke bruiloft.

China

Suzhou

Vlees

4 pers

no:526/972 << >>
500 - 750 gr. varkensvlees (iets vet mag) schouderkarbonade aan het stuk is hier geschikt voor

Marinade
3 eetl. lichte sojasaus
2 eetl. donkere sojasaus
2 eetl. maïzena

Bouillon
2 kopjes kippenbouillon
1/2 kopje rijstwijn
3 eetl. oestersaus
2 eetl. donkere sojasaus
8 lente-uitjes 5 cm. lang gesneden
5 steranijs
2 pijpkaneel
1/3 kopje bruine suiker

12 tenen knoflook geplet

kleine spitskool in grove stukken gesneden

1 1/2 eetl. maïzena aangemaakt met water