Thaise curry met pompoen zalm en garnalen


Schep de dikke, romige laag van de kokosmelk uit het blik, doe die in een grote pan op een matig vuur en doe er de currypasta bij. Laat sissend warm worden en klop met een houten lepel de melk en de pasta door elkaar. Voeg er, rustig kloppend de rest van de kokosmelk, de bouillon, vissaus, suiker, citroengras, limoenblaadjes en geelwortel aan toe. Laat het mengsel aan de kook komen en doe er de pompoen bij. Laat de pompoen in ongeveer 15 minuten op matig vuur gaar worden.(gaartijd is verschillend van pompoenen). Doe de zalm en garnalen in de borrelend kokende curry. Niet langer dan 3 - 4 minuten, dan er de paksoi erdoor roeren samen met het sap van 1/2 limoen, proef of de andere ook nodig is.
Serveer de curry in een mooie schaal en strooi er de koriander over. Je kunt de koriander ook apart serveren. Geef er witte rijst bij.

Succes en eet smakelijk

Tip: als je geen garnalen gebruikt, verdubbel dan de hoeveelheid zalm.

Thailand

Thailand

Vis

6 pers

no:467/972 << >>
400 ml. kokosmelk uit blik
1- 2 eetlepels gele of rode Thaise currypasta
4 dl. bouillon
3 eetlepels vissaus
3 eetlepels palmsuiker
3 stengels citroengras, in drie stukken gesneden en gekneusd
3 limoenblaadjes, van steeltjes ontdaan en in dunne reepjes gesneden
1/2 theelepel geelwortelpoeder(tumeric)
1 kg. pompoen in hapklare stukken
500 gr. zalmfilet in hapklare stukken
500 gr. gepelde rauwe garnalen
paksoi of een andere groene groente naar keuze
sap van 1/2 - 1 limoen
naar smaak koriander