Verschillende dipsausjes


Azie in de wok sausje
Bak de knoflook, lenteui en gemberwortel totdat deze gaat zweten. Doe er dan de andere benodigdheden bij en maak het op je eigen smaak, met eventueel meer honing .



Vis- en limoendipsaus
Doe de knoflook, chilipeper en suiker in een vijzel en maak er een pasta van. Doe er dan de limoensap en pulp, vissaus en water bij en net zo lang roeren totdat de suiker is opgelost. Zeef de saus en doe het een een kommetje, of jampotje. Je kunt deze saus goed afgesloten in de koelkast bewaren.
Succes en eet smakelijk!!

Vietnam

Vietnam

Saus

no:376/972 << >>
sausje azie in de wok

2 eetlepels zwarte rijstazijn
2 eetlepels bouillon of water
1 eetlepel lichte sojasaus
1 eetlepel honing
1 theelepel chilipasta (of sambal)

1 eetlepel olie
2 tenen knoflook gehakt
2 lenteuitjes gehakt
2 schijfjes gemberwortel gehakt


Thaise en Vietnamese vis- en limoen dipsaus

1 teen knoflook gehakt
1 verse rode chilipeper gehakt
1/4 kopje ( 60 gr.)suiker
1/4 kopje (60 gr.) vers limoensap met pulp
5 eetlepels vissaus (nam pla)
1/2 kopje water