Casserole van eend


Maak een pasta van de knoflook, korianderwortels en de peperkorrels met een vijzel. Zet apart.
Verhit in een dikke pan de suiker en 1 eetlepel water tot het karameliseerd tot een donker bruine siroop. Wees voorzichtig dat het niet verbrand. Haal de pan van het vuur en roer het water (125 ml) erdoor. Doe de eend in deze pan en zet het op een medium hoog vuur en bedek de eend met het suikerwater. Blijf goed roeren. Doe er dan de sojasaus, zout en de vers gemaakte kruidenpasta en nog meer water erbij tot de eend onderstaat. Laat het aan de kook komen en doe er de champignons en de wortel stukken bij en laat het 20 minuten of tot de eend gaar is zachtjes koken.
Schep het in een serveerschaal. Halveer de eieren en schik de wortelen en de champignons boven op de eend.
Serveer met een komkommersalade, tomatenpartjes en sla met verse koriander en niet te vergeten witte rijst.
Succes en eet smakelijk!!

Thailand

Thailand

Gevogelte

4 pers

no:851/972 << >>
1.5 kg. verse jonge eend, heel of in stukken gesneden

kruidenpasta
6 tenen knoflook
6 korianderwortels
16 peperkorrels gekraakt

4 eetlepels suiker
1 eetlepel sojasaus
1 theelepels zout
100gr. gedroogde Chinese champignons, 30 minuten geweekt in warm water, de stam verwijderd
2.5 cm. verse gemberwortel
4 - 6 hard gekookte eieren
6 stukken wortel van 5 cm. elk