Dan dan mian
mie met een pittige saus


Verhit de wok en doe er de olie in, bak vervolgens het vlees, 2 a 3 minuten op een hoog vuur. Meng het met de kappertjes. Zet apart.
Verhit de bouillon en doe er al de benodigdheden voor de saus in. Laat het op een zacht vuur staan zodat het niet afkoelt.
Nu de mie koken en verdelen over de aparte kommetjes. Samen met het vlees.
Als laatste nu de saus en de lenteuitjes met de sechuanpeper erover strooien.

Succes en eet smakelijk!!
Tip: Hier kun je ook goed wat gehakte groente, zoals taugé, spinazie of klein gehakte komkommer overheen strooien.

China

Sichuan

Mie

4 pers

no:902/972 << >>
500 gr. mie
1 eetlepel olie
250 gr. mager klein gehakt vlees (kip,bief, of varkens)
4 eetlepels kappertjes

Saus:
1 liter bouillon
4 eetlepels donkere sojasaus
2 eetlepels zwarte rijstazijn
4 tenen gehakte knoflook
2 eetlepels chilisaus LKK
1 eetlepel sechuan peperolie
1 eetlepel sesamolie
1 theelepel chiliolie
1 theelepel peper

Garnering
4 lenteui klein gehakt
geroosterde sechuan peper

zie tip