St. Jacobsschelpen in Sichuansaus met gesauteerde spinazie


Was de spinazie . Laat ze uitlekken en zet apart.
Verhit de wok en doe er olie in, voeg de ui toe en roerbak deze tot ze gaat geuren , dan de spinazie erbij doen en roerbak deze van onder naar boven in de wok. Laat ze eventjes koken met deksel. Neem dan het deksel van de pan en roerbak de spinazie totdat deze slap is. Ga minstens nog 5 min. verder op deze manier. Zet het apart.
Verhit de wok met wat olie en bak vervolgens voorzichtig de st. Jacobsschelpen een paar minuten. Zet apart.
Meng de benodigdheden voor de saus in een kommetje en zet apart.
Verwarm de olie voor het roerbakken in de wok. Voeg de gemberwortel, knoflook en roerbak ong. 1 minuut. Dan de lenteui en de st. Jacobsschelpen erbij doen. Voorzichtig mengen en dan de saus toevoegen. Goed roerbakken totdat alles door en door warm is.
Serveer de spinazie op een platte schaal en schep de st. Jacobsschelpen met de saus er boven op.
Succes en eet smakelijk!
Tip: Dit is een licht gerecht waarbij de pikante Sechuansmaak van de St. Jacobsschelpen geblust wordt door de gesauteerde spinazie.
Inplaats van spinazie kan ook Chinese kool bladselderij of pakchoy gebruikt worden.

China

Sichuan

Schaaldieren

4 pers

no:903/972 << >>
500 gr. st. Jacobsschelpen

1 eetlepel olie

Roerbakken
2 eetlepels olie
1 flinke theelepel gehakte gemberwortel
2 tenen knoflook gehakt
6 lenteui in schuine stukken gesneden

Saus
3 gedroogde chilipepers
1 eetlepel geroosterde sechuanpepers
3 eetlepels lichte sojasaus
1 theelepel suiker
1 eetlepel zwarte rijstazijn
2 eetlepels rijstwijn

Spinazie
500. verse grove(wi lde) bladspinazie
1 kleine ui, gehakt
4 eetlepels olie