Gestoomde spareribs


Verhit de wok en doe er de olie in, vervolgens de zwarte bonensaus, zout en de suiker en ong. 10 seconden laten roerbakken . Doe er de bouillon, rijstwijn en de sojasaus bij en laat het 30 seconden doorwarmen (dit is de marinade). Schenk de marinade in een aparte platte schaal en zet apart. De ribbetjes hierin minimaal 30 min. laten marineren.
Als dat klaar is de maizena erbij doen en zorgen dat de ribbetjes goed bedekt zijn. Leg dan de ribbetjes op een bord die in een stoommandje past. Strooi er dan nog wat gehakte rode pepers, knoflook en koriander over en laat ze boven kokend water 45 min. stomen.
Serveer ze op een platte schaal.

Succes en eet smakelijk!!



Succes Eet smakelijk Azië in de wok
PS: Dit kan gebruikt worden als een snack of als een deel van de maaltijd.

China

Hongkong

Vlees

6 pers

no:139/972 << >>
marinade
3 eetlepels olie
3 eetlepels zwartebonen- knoflooksaus (LKK)
mespuntje zout
1 eetlepel suiker
3 eetlepels bouillon
2 eetlepel rijstwijn
3 eetlepels lichte sojasaus

1 kg. ribbetjes

3 eetlepels maizena

3 verse chilipepers klein gehakt
4 tenen knoflook klein gehakt
3 eetlepels verse koriander klein gehakt

LKK = Lee Kum Kee (merk)