komkommersalade met fruit


Meng de komkommerblokjes, ananasblokjes, mangoblokjes goed in een kom door elkaar.
Bak de sjalotjes en de knoflook in de olie al roerend 2 minuten. Voeg er dan de peperringetjes, de geweekte garnaaltjes en de suiker toe en laat het zolang bakken tot- dat de suiker opgelost is. Pureer het met de vissaus en laat afkoelen.
Meng de gepureerde saus met de limoensap door de komkommer en het fruit.
Laat de salade eventjes rusten en serveer ze met het korianderblad.




Succes en eet smakelijk!!
Dit gaat heel goed met vis en vlees - gebakken of geroosterd.

Thailand

Thailand

Salade

4 pers

no:330/972 << >>
2 eetlepels gedroogde garnaaltjes, 30 min. weken in 50 ml. heet water en laat ze goed uitlekken.

1 komkommer, in de lengte in vieren snijden, de zaadjes verwijderen en in stukjes van 1/2 cm. dik snijden.
1 kleine ananas in blokjes gesneden
1 mango het vruchtvlees in blokjes gesneden

dressing
1 eetlepel olie
2 sjalotten klein gehakt
4 tenen knoflook klein gehakt
4 verse rode pepers in dunne ringetjes gesneden
1 eetlepel palmsuiker

2 eetlepels vissaus

4 eetlepels limoensap

voor het garneren
koriandeblad